Bästa gratis hemsidorna för förskola & skola Uppdaterad!

Bästa gratis hemsidorna för förskola & skola Uppdaterad!

Det är rätt dumt att uppfinna hjulet igen, det kan nog de flesta av oss hålla med om.

Att komma på nya aktiviteter och nya övningar flera gånger per läsår slösar bara tid, speciellt när det du vill göra ofta redan finns planerat och klart att bara hämta hem och använda.

I listan tänkte jag dela med mig på tips på sidor där jag ofta vänder mig för att hitta information eller material att arbeta med för både förskola, skola och fritidshemmet. Det mesta, om inte allt, i listan är även gratis och fritt att använda.

  • Lektion.se - Jättebra sida hela vägen från förskolan upp till gymnasiet.

Här finns allt från tipspromenader och tips på leklådor till rim & matteövningar. Oftast kopplat till relevanta styrdokument med bra planering. Här finns även flanosagor och liknande.

Största nackdelen är man måste skapa ett konto för att utnyttja sidan, dock går det rätt snabbt och funkar bra efter det.

Tips och tricks, inlägg om hur man gör isklot med ballonger, alfabetsmallar och färgläggningar och tips på aktiviteter och pyssel!

  • Lektionsbanken - Liknande lektion.se men med lite mindre material, dock lite bättre strukturerat.

Här finns övningar uppdelade efter läroplansmålen med klara kopplingar. Inte bara till barnen utan även till pedagoger finns här en del tips att ta del av. Bland annat mallar för hur man gör egna QR-koder, observationsmallar och mallar för den pedagogiska dokumentationen.

  • Gratisiskolan - massor med tips på material för förskola och skola.

Även här finns bra kopplingar till läroplan och bra ämnesindelningar, från förskola till högstadiet. Allt från nedladdningsbara pdf-filer till filmer att kolla på med barnen.

Två liknande sidor som båda oftast fyller sin funktion. Brukar vara populärt att trycka ut när barnens intresse väcks på något speciellt område - gå in på sidan, sök efter det du vill ha och skriv ut målarbilderna! Här finns även prick - prick övningar.

  • Folkhälsan.fi - lite otippad men här finns massvis av bra material och övningar.

Bland annat finns där ett par riktigt bra avslappningsövningar som är just anpassade efter barn.

  • Google - vet du inte riktigt vad du letar efter så Googla det.

Vi pedagoger är inte allvetare och kan inte veta allting. Då kan det vara skönt att faktiskt kunna svara på barnens frågor ändå. Sök på det du vill veta så kommer du förhoppningsvis hitta någonting. Försök bara vara nog med källkritiken, allt som står på internet är faktiskt inte sant.

  • Youtube - en oas av idéer och tips på saker.

Det mesta finns på youtube. Allt från dansövningar som barnen kan följa till videor på hur man gör olika pysselsak. Alla pedagoger är inte lika pyssliga av sig. Därför kan man faktiskt låta någon annan visa hur man gör någonting. Då får även barnen en chans att själv använda de digitala hjälpmedel som finns genom att själv pausa, spola tillbaka och spola fram. Sök och du skall finna.

Efter lite feedback kan jag även komplettera listan med följande:

Följande har jag inte full koll på, det här tips från andra pedagoger!

Pinterest - 

Experimentskafferiet.se

Lekarkivet.se

Krokotak.com

Artprojectsforkids.org

Skapligtenkelt.se

skolplus.se

https://www.majema.se/prova-pa/bonusmaterial

Och självklart, Fröken Sophias undervisningstips på facebook.

Har du förslag på andra sidor som har bra material eller tips som går att använda inom skolan eller förskolan? Lägg gärna en kommentar så kollar jag upp och uppdaterar listan!

 

 

 

 

Stäng meny