Barnpedagogik.se

Flanosagor
Hem > Flanosagor

Flanosagor att skriva ut gratis

Det finns många roliga flanosagor att skriva ut gratis. En flanosaga, eller som de ibland också benämns, flanellografsaga, är en saga som kompletteras med bilder. Bilderna fästs på en flanellograftavla eller en annan tavla i lämpligt material parallellt med att du berättar en berättelse. Det ger barnen en extra dimension till berättelsen och det blir lättare för fler barn att hänga med än om bilderna bara finns i en bok.

Flano.se

Om du letar efter färdiga flanosagor är Flano ett utmärkt alternativ. Genom att använda en nypa språkglädje och en stor portion fantasi så skapas en fantastisk sagostund. Du hittar färdigtryckta flanosagor som är tryckta på flanellografkartong. På det sättet tål de att användas flera gånger om. Alla produkter är CE-godkända.

Förskoleforum.se

Oavsett om du letar efter ramsor, sånger eller rim finns det flera olika alternativ färdiga att skriva ut. Naturligtvis finns det tillhörande bilder till samtliga texter. Det finns både språklekar, visor och sagor på olika teman. Du kan välja mellan både de populäraste flanosagorna eller klassiska verser med detaljerade bilder.

Lekolär.se

Låt din fantasi flöda fritt och välj bland ett brett sortiment av färdiga flanosagor och material. Genom att kunna välja både om du vill ha en färdig flanosaga eller skapa din egen får du oanade möjligheter att släppa lös din egen kreativitet. Flanosagor är ett bra hjälpmedel för barns språkutveckling.

Pysselolek.se

Välj flanosagor och du kommer kunna sätta guldkant på sagostunderna i ditt hem. Kombinationen av texten och de tillhörande bilderna ger sagorna liv på ett helt annat sätt. Det ger hela berättelsen ytterligare en dimension. Dessutom får du fler saker att prata med dina barn om i samband med sagostunden.

Vad är flanosagor för små barn?

Det finns flanosagor för små barn också. De är oftast lite kortare än flanosagor för äldre barn. Flanosagor för små barn är uppbyggda på samma sätt, men det är kortare texter och mer fokus riktas till bilderna. Om du inte hittar det du letar efter så kan du enkelt snickra ihop en egen.

Göra egna flanosagor

Det är busenkelt att göra egna flanosagor. Om du arbetar med lite äldre barn kan du dessutom involvera dem i arbetet med att göra egna flanosagor. Du kan välja om du vill skapa en egen flanosaga helt fritt eller om du vill omvandla en barnboksklassiker till en flanosaga. 

För att göra egna flanosagor behöver du en tavla att fästa dina bilder på och material att tillverka bilderna med. Sen är det bara att sätta igång. Oavsett om du väljer att utgå ifrån en befintlig berättelse eller inte så kan du använda bra mallar som finns på nätet. På det sättet blir alla bilder lika stora och du får en bra grund att jobba vidare med.