Barnpedagogik.se

Förskollärarjobb
Hem > Förskollärarjobb

Förskollärarjobb

Om du letar efter ett socialt yrke och drömmer om att jobba med vår framtid – barnen, då är ett förskollärarjobb något för dig. Det är ett omväxlande yrke som bjuder på många stimulerande utmaningar och utvecklar dig som människa. Du får möjlighet att ta del av barns uppväxt och påverka dem på ett positivt och utvecklande sätt. Nedan hittar du första steget i rätt riktning – en bra sida för dig som letar efter ett nytt arbete inom förskolans värld.

Här hittar du lediga förskollärarjobb

För dig som letar efter lediga förskollärarjobb är Forskollararjobb.se bra att ha som bokmärke och besöka regelbundet. Sajten har ett stort urval av olika förskollärare-jobb på både deltid och heltid, så att du kan hitta det upplägg som passar dig bäst. Hemsidan är lätt att använda och det är enkelt att sortera jobben. Du får snabbt en överblick över utbudet och kan hitta ditt nästa drömjobb. Dessutom är det inget krav på att du bifogar ditt CV och personliga brev till alla tjänster som ligger ute. Du kan istället använda hemsidans reglage och frågor för att visa arbetsgivaren vem du är och vilken erfarenhet du har. Det går betydligt snabbare än en ”vanlig jobbansökan” där du anpassar CV och personligt brev efter varenda tjänst du söker. 

Stort urval över hela Sverige
Enkelt att sortera jobben
Vissa jobb kan sökas utan CV/personligt brev

Hur är det att jobba på förskola?

Att jobba på förskola är bland det roligaste och jobbigaste du kan tänka dig. Trots rutiner händer det saker som gör att ingen dag är den andra lik. Det varierar mycket mellan olika arbetsplatser och yrkesroller. Det gör att du som jobbar på förskola får en omväxlande karriär och kan byta mellan olika arbetsplatser och yrkesområden. Det är utvecklande både för dig som människa och som pedagog att jobba på förskola.

  • Varierande dagar
  • Omväxlande karriär
  • Utvecklande arbete

Förskollärare – hur lång utbildning är det?

Generellt är förskollärarutbildningar runt tre till tre och ett halvt år långa. Det varierar lite mellan de olika utbildningarna. Vissa utbildningar till förskollärare är lite längre, andra är lite kortare. Oftast beror det på om du läser på helfart eller inte samt om du har yrkesverksamhet eller tidigare studier som kan korta ner din utbildning. Oftast bygger utbildningen på både teori och praktik på en eller flera olika förskolor. 

Hur är löneläget?

Medellönen för förskollärare är cirka 33 000 kr, men det varierar beroende på hur lång erfarenhet du har samt mellan olika arbetsplatser Det kan också bero på om du jobbar kvar på samma arbetsplats eller inte. I de flesta fall kan du gynnas av att jobba kvar på samma ställe, om du har en positiv löneutveckling under tiden. I andra fall kan du tjäna på att byta jobb. Här kan du läsa mer, och se en lönetabell, på förskollärare-lön. I sammanställningen tar du del av statistik från olika delar i Sverige. 

Så kan en dag se ut…

Det finns knappt några vanliga dagar på förskolan. Det är toppar och dalar och det gäller att tackla dagens alla utmaningar med lugnet i behåll. Expressens sajt Mama har listat 17 saker alla som jobbat på förskolan känner igen sig i. Det är en rolig sammanställning som bland annat tar upp:

  • Att barnen gärna sjunger julsånger från september till december
  • Kaoset som uppstår i torkskåpet
  • De ständiga förkylningarna
  • Mystiska fläckar på kläderna
  • Det är helt enkelt en artikel med hög igenkänningsfaktor för all personal