7 tips att inte följa för dig som vill ha en fungerande verksamhet

7 tips att inte följa för dig som vill ha en fungerande verksamhet

Hej blivande eller nuvarande förskolechef! (eller rektor, eller pedagogisk ledare, eller vilken chef som helst egentligen)

Jag tänkte ge dig lite tips som jag helst ser att du inte följer!

  • Erbjud inte nuvarande anställda högre lön - låt istället din personal söka nya jobb och anställ ny personal för en högre summa än du hade behövt erbjuda den personalen du redan har.
  • Använder ni er av vikarier i verksamheten? - Utnyttja vikarierna till bristningsgränsen utan att erbjuda någon form av säkerhet så att vikarieomsättningen ökar.
  • Ta absolut inte hänsyn till personalens önskemål om placering eller arbetsuppgifter - missnöjda arbetstagare och arbetslag i obalans gynnar verksamheten.
  • Lyssna alltid på vårdnadshavarna / kunden först innan du lyssnar på dina anställdas version.
  • Var tydlig med att din personal aldrig kan vara helt säker på om dom har ditt stöd eller inte - otrygga arbetsplatser är bra för verksamheten.
  • Var otydlig i dina instruktioner så att dina anställda aldrig vet om dom gör rätt eller inte - det ökar arbetsmoralen.
  • Var övervakande och låt personalen skvallra till dig om någon går för tidigt eller kommer för sent - det är bra för disciplinen.

Nu har du fått sju riktigt bra tips att följa om du inte tycker om din verksamhet.

Ovanstående tips är relativt generella för verksamheter överlag - nedanstående tankar är lite mer inriktade mot pedagogiska institutioner som förskola, skola och fritidshem.

Löneutvecklingen inom förskola och skola idag går framåt, speciellt inom förskolan. Det hör inte till ovanligheterna att nyanställda erbjuds ett antal tusen mer i lön än nuvarande anställda, vilken stämningshöjare på arbetsplatsen va?

Det här är en löneutveckling som pedagoger vet om, har du en bra pedagogisk utbildning så får du jobb, bristen på utbildade är fortfarande högst aktuell och det enklaste sättet att få upp sin lön i dagens läge är att byta arbetsplats.

Ett inte helt otänkbart scenario: Förskolläraren Anders jobbar på en förskola och har gjort i över trettio år och har en lön på 26.000 kronor. Vid löneförhandling får han ett påslag på 500 kronor och landar således på en lön på 26.500. Samtidigt nyanställs en relativt nyexaminerad förskollärare med en lön på 30.000. Det tycker Anders är orättvist och söker därför jobb i en annan kommun där han får en lön på 30.000kr.

Kvar står förskolechef Arne med en ledig tjänst och har precis förlorat trettio år av erfarenhet och kompetens som Anders hade införskaffat sig från verksamhetens fortbildningarna och kompetensutveckling.

Stäng meny